Küçük atölyede büyük üretim hedeflerine ulaşmak, Tezmaksan Robot Otomasyon sistemleriyle mümkün

Atölyeniz küçük, istihdam oranınız az olabilir. Ancak tüm bunlar pazar payınızı artırıp üreterek kazanmanızın önünde engel değil. Kullanıcı dostu Tezmaksan Robot Otomasyon Sistemleri, atölyedeki sınırları avantaja çevirip verimlilik sağlama odaklı.

Kovid-19 pandemisinde Avrupa başta olmak üzere dünyanın genelinde üretim kesintisi yaşandı. Robot otomasyon sistemlerine yönelik talebin, bu dönem ve sonrasında sıçrama yaptığı bilinen bir gerçek. Günümüzde robot otomasyon, yeni kabiliyetlerle üretimde beklenenden çok daha fazlasını sunmaya hazır.  Hatta doğru kurgulanmış bir robot otomasyon sistemiyle küçük bir atölye, müşterileriniz üzerinde  çok daha büyük bir etki yaratabilir.

Ama nasıl…
Parkurdaki yüksek adetteki CNC’lere az robot bağlamak sorunlarınızı kısmen çözer. Ancak az makinaya robot entegrasyonu, üretimde sınıf atlatır. Bunun bilinciyle butik atölyede imalat yapan markalar, parkurdaki mevcut CNC’leriyle üretimdeki rekabet gücünü artırmak için robot otomasyon sistemleri alımlarında adeta atak yaptı.

Robot otomasyonuyla küçük atölyenizi avantajlı kılabilirsiniz
Çünkü dar alana CNC yatırımı yapmak, alan kapasitesini genişletmek istemeyen imalatçıyı zorlayabilir. Zaten robot otomasyon sistemleriyle, mevcut CNC’leri kullanmaya devam ederek maksimum verimlilik elde etmek mümkün. İşe uygun bir teknolojik sistem, yeni CNC yatırımlarının önüne geçebilir ve mevcutteknolojik kapasiteyle daha fazlasını üretmeyi mümkün kılar. Üstelik robotların, maaşa ihtiyacı yok.

Robotların iş kaybı yaratacak gerekçeleri yoktur!
Ayrıca robot otomasyon sistemleri, insan kaynaklı üretim sorunlarının keskin biçimde önüne geçer. Robotlar insan değildir. Duyguları yoktur; acıkıp susamaz, mola vermez ve depresyona girmezler. Onların, iş kaybı yaratan gerekçeleri de yoktur. Küçük bir alanda az teknoloji ile çok şey yapmak istediğinizde ihtiyacınız olan tek şey: Kullanıcı dostu robot otomasyon sistemi ve nitelikli yazılımlar.

İnsan mazeretlerinden bağımsız şekilde üretim yapmaya var mısınız?
Tezmaksan’ın kullanıcı dostu ve karmaşık olmayan sistemleri CubeBOX ve RoboCAM, üç vardiya çalışarak kendini kısa sürede amorti eder. Böylece küçük ölçekli atölyelerde robot otomasyonla maaş, yol, yemek, sigorta, prim veya mesai ücreti sorununun önüne geçip önemli istihdam maliyetlerini azaltabilirsiniz.

Düşük maliyetle ve yüksek verimlilikte üretim hedefleri artık uzakta değil!

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu “Günümüzde maliyet  yönetimi, rekabette güçlü kılan en önemli faktörlerden. Küçük ölçekli talaşlı imalat atölyelerine büyük  hedefler kurgulamak, iktisadi temele dayalı bir hesaplama ile artık hayalperestlik değil. Yeni CNC veya alan yatırımları yerine yeni robotlu otomasyon sistemleri yatırımının fizibilitesini yapabilirsiniz. Robotlu otomasyon ile maliyet eğrisini aşağı çekerek işletmenizin karlılığını artırırken insan faktörlü sorunların uzağında üretimin keyfini süreceksiniz. Tezmaksan Robot Otomasyon Sistemi CubeBOX ve onu destekleyen yazılım RoboCAM, küçük atölyelerde büyük üretim hedefleri için desteğe hazır. Operatörsüz, hatasız 7/24 üretim deneyimi sunan CubeBOX ve RoboCAM sayesinde düşük maliyetli ve yüksek verimlilikte üretim hedefleri artık uzakta değil!” sözlerini kaydetti.

 

 

date 09.02.2024
Haberler