Tezmaksan Robot ve Otomasyon Teknolojileri » Robot Entegrasyonu
Anasayfa arrow Haberler ve Yayınlar arrow Basında Biz Detay

Tezmaksan Yüksek Teknolojiye Dayalı Ürünlerde Uzak Doğuda Türk Rüzgarı Estirdi

Türkiye talaşlı imalat sanayisinin önde gelen firmalarından Tezmaksan, nitelikli ürünleriyle Tayvan'da gerçekleştirilen TIMTOS Taipei Uluslararası Takım Tezgahları Fuarı'nda farkını ortaya koydu. Fuarda CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle sahne alan Tezmaksan, yeni nesil çözümlerini fuar katılımcılarıyla buluşturdu. 

Son yıllarda geliştirdiği yenilikçi projelerle hem Türkiye hem de dünyada faaliyetlerini büyüten Tezmaksan, uluslararası arenada odaklandığı pazarlarla ihracatını da geliştiriyor. Uluslararası fuarlara katılarak hem global pazarlara ulaştıklarını hem de ihracatlarını artırdıklarını ifade eden Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, "6-11 Mart 2023 tarihleri arasında Tayvan'da gerçekleştirilen TIMTOS Taipei Uluslararası Takım Tezgahları Fuarı'na katılım gösterdik. Fuarda üretim verimliliğini artıran ve geçtiğimiz yıl 20 ülkeye ihracatını gerçekleştirdiğimiz CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle sahne aldık. Yeni nesil çözümlerimizi ve ürünlerimizi fuar katılımcılarıyla buluşturduk. Fuarda gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri doğrultusunda yeni CUBEBOX robotlu otomasyon sistemlerini, bu sene 10 Uzak Doğu ülkesine ihraç edeceğiz" dedi. Hakan Aydoğdu, "Bu ihracatı Sivas'ta 15 milyon Euro yatırım ve 37 milyon 500 bin TL'lik inşa bedeliyle önümüzdeki aylarda açılışını yapacağımız fabrikamız sayesinde başaracağız. Fabrikamızda Türkiye'de üretilmeyen CNC modellerinin yanı sıra yeni CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleri de pazara sunulacak. Makineleri üreten makinelerle donatacağımız fabrikamız bu açıdan Uzak Doğu'ya yapacağımız ihracatın da başlangıç noktası olacak" diye konuştu. Tezmaksan, takım tezgahları sektöründe, dünyanın üçüncü en büyük fuarı olarak kabul edilen organizasyonda, fuar süresince 34 ülkeden 124 firma ile iş birliği için görüşme gerçekleştirdi. 

Otomasyon, Kalkınma İçin Kaçınılmaz Bir Gereksinim

Yeni nesil üretimde minimum downtownda maksimum üretim yapmanın zorunlu olduğunu belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, "Bunu başarabilmek için üretimi daha verimli hale getirmemizin yanı sıra hammadde, enerji ve zaman kayıpları ile plansız durmaların önüne geçilmesi gerekiyor. Üretimde kalite ve standartlardan vazgeçilmeden maliyetlerin de minimumda tutulması zorunluluk arz ediyor. Bunların hepsinin aynı anda başarıllabilmesi için de üretimde tamamen dijital ve otomasyona geçmek şart. Otomasyon bir ülkenin kalkınması için kaçınılmaz bir gereksinim. Otomasyon üretime yeni standartlar ve bir ölçüm disiplini getirir. Yakalanan standartlar da rekabetin ve hatta rekabet kurallarının yeniden belirlenmesinin önünü açar" dedi. 

Tezmaksan'da 2023 Yılı İhracat Hedefi 10 Yeni Ülke İle Uzak Doğu Pazarı

Geliştirdikleri ve yerli üretime katkı sağlayan yeni teknolojileri takım tezgahlan sektörünün dünyadaki öncü firmalarıyla buluşturmak için TIMTOS'un önemli bir fırsat olduğunu belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, "Ürettiğimiz yüksek teknolojinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında alıcıları mevcut ve her zaman pazar olan ürünler. Tezmaksan olarak geçtiğimiz yıldan bu yana yeni CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle 20 ülkeye ulaştık. 2023 yılında hedefimize yeni pazarlar da ekleyip bunu daha da artıracağız. Bu açıdan 10 yeni ülke ile Uzak Doğu pazarı, bizim için önemli ve güçlü bir potansiyel taşıyor. TIMTOS'ta yeni teknolojilerimiz ile firmamızın gücünü bir kez daha kanıtlayıp katma değeri yüksek ihracatın önünü açacağız" dedi. 

date 21.03.2023
Basında Biz