Tezmaksan Robot ve Otomasyon Teknolojileri » Robot Entegrasyonu

Çalık Endüstri, Kazanımlarını Görünce Fabrikasını Cubebox Robotlarıyla Doldurdu

Standart Cıvata Satış Müdürü Sırrı Saçan: 15 yıldır iş birlikteliği yaptığımız, onaylı ve değerli iş ortağımız Çalık Endüstri A.Ş ile tek bir Cubebox ile bir ayda yüzde 52 verimlilik artışı yakaladık. İlave olarak beş adet daha sipariş verdik. Sadece bir robotla bile hem iş gücü hem takım sarfiyatının ve operatör kaynaklı hataların önüne geçtik. Zamandan ve malzemeden kazanırken üretim süreçlerinde yaşanan iyileşmelerle müşterimizin beklentisi olan üst düzey kaliteyi “az maliyetle” sağladık. 

Firmanız tanıyabilir miyiz?

Standart Cıvata 1982’da kuruldu. 41 yıldır birçok sektörde müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel çözümler sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ürettiğimiz özel talaşlı imalat parçaları ile başlıca hizmet verdiğimiz sektörler: Tarım, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve inşaat... Bünyemizde 60 adet CNC teknolojisi mevcut. 

Tezmaksan’la hikayenize değinebilir misiniz?

Türkiye’de bu tarz teknolojik ürünlerde her zaman öncülük eden Tezmaksan firmasının marka güvenilirliği ve geniş tecrübesi bizim için önemliydi. Tezmaksan’ı, karlılık ve uygun maliyet yaratan bir çözüm ortağı olarak gördük. Tezmaksan’la hikayemiz, denemek amacıyla bir adet aldığımız Cubebox ile başladı. Robotun üstün performansını gördükten sonra iş verimliliğimizi daha da artırmak için beş adet daha sipariş verdik. Tezmaksan’ın bize sağladığı Cubebox çözümleri sayesinde üretim süreçlerimizi daha verimli hale getirip rekabet avantajı elde etmeyi hedefliyoruz.

Yani Cubebox kullanıcısı olarak bu yatırımdan memnun kaldınız…

Ciddi verimlilik elde ettik. Operatör kaynaklı hataların önüne geçmekle birlikte, takım sarfiyatının da azaldığını görmek bizi çok memnun etti. Özetle kalite ve izlenebilir performans ölçümü anlamında da bize çok ciddi fayda sağladı. Ancak bu yatırımı yaparken sistemi bilmiyorduk ve ilk önceliğimiz, Tezmaksan’ın Türkiye’deki marka güvenilirliği, öncülüğü ve hatırı sayılır tecrübesiydi. Cubebox kısa zamanda, üretim alanımızda kazandırdıklarıyla kendini ispatladı ve biz daha fazlasını istedik. Yeni Cubebox yatırımlarımızla da verimliliğimizi daha da artırmayı planlıyoruz.

Gözlemlediğiniz verimliliği biraz anlatabilir misiniz?

Cubebox, fabrikalara operatörsüz çalışmasına imkan tanıyor. Bu özelliğin maliyetlerimize katkısı da muazzam… İlk etapta bir makine ile bir ay deneme yaptık ve yüzde 52’lik verimlilik elde ettik. Bu oranı gördükten sonra yeni siparişleri verdik. İlave siparişlerimizle bu oranın iddialı biçimde artacağına inancımız tam!  Günümüzde müşterilerin kalite beklentisi yüksek… Bu beklentiyi karşılarken işçilik maliyetlerimiz de astronomik olarak artıyor. Kaliteli ürünü az işçilik maliyetiyle üretmemizi sağlayıp iş gücü ve takım sarfiyatının önüne geçmesinden dolayı Tezmaksan’ın, bizi Cubebox ile tanıştırması mükemmel oldu.

 

date 20.07.2023
Referanslarımız